Ozonlama Tekniğinin Faydaları Nelerdir?

Ozonlama Tekniğinin Faydaları Nelerdir?
Su sebilini ozonlama tekniği ile temizlemek borulardan geçecek olan sulara...

Su sebilini ozonlama tekniği ile temizlemek borulardan geçecek olan sulara herhangi bir kimyasal maddenin karışmamasına ve bu nedenle oluşabilecek sağlık sorunların önüne geçmeyi hedeflemektedir.

Kimyasal maddeler ile dezenfektan işlemi yapılan su sebilleri insanların sağlığı için büyük tehdit oluşturmaktadır. Dezenfektan işlemi sırasında kimyasal maddeler ile yapılan dezenfeksiyon işlemleri su ile karıştığı vakit insan sağlığı için büyük sorunlar oluşturarak ölüme kadar gidebilecek sonuçlar doğurmaktadır.

Son yıllarda iş hanelerin sayılarının hızla artması ile birlikte gerek su sebili hazneleri satan iş yerlerin sayıları gerekse su sebili temizliği sektöründe olan firmaların sayıları büyük bir hızla rekor seviyelere ulaşmıştır. Durum böyle cereyan ettiğinden dolayı ve su sebili sektöründe büyümek isteyen firmaların çoğu çeşitli nedenlerden dolayı kepenkleri indirmek zorunda kalmıştır. Geriye kalan su sebili ve su sebili temizliği sektöründe olan firmaların büyük bir kısmı günümüzde geniş kadrosu ve sağlam çalışma arkadaşları ile kendini geliştirerek bu günlere gelebilmişlerdir.

Farklı bir sektörden bu sektöre adım atmak ve bu sektörden para kazanmak isteyen firmaların büyük bir bölümü bu sektörün dışarıdan görüldüğü kadar kolay olmadığının farkına varmışlardır. Bu sektöre yıllarını vermiş olan ve günümüzde bu sektörde tanınmış birçok firmanın başında şahıslar cezbedici paralar kazansalar ve lüks evlerde yaşasalar dahi üstlerine büyük bir yük binmektedir. Gerek iş hayatının stresinden gerekse yanlış bir hareketinde insan sağlığı ile oynadığından dolayı bu sektörün başında olan kişiler hayatlarının birçok alanında tavizler vererek işine odaklamak zorunda kalmışlardır.

Ülkemizde konu insan sağlığı olduğunda il sağlık müdürlükleri harekete geçerek özellikle mikrop ve hastalık kapılabilecek ve insandan insana kolayca geçebilecek firmalar ve fabrikalardaki su sebillerini denetlemek olmuştur. Firmasında usulüne uygun bir şekilde su sebili temizliği yapmayan şirketler için büyük yaptırımlar uygulayarak bu konuda gereken dersi sonuna kadar vermişlerdir. Bu yüzden şirketler bünyesinde bulunan ve insan sağlığı için büyük önem arz eden su sebillerin temizliği için belirli aralıkla sağlık müfettişleri tarafından kontrol edilmektedir. Sağlık müfettişleri firmaların su sebillerinde en ufak bir hata gördüklerinde büyük yaptırımlar uygulayarak gerekirse firmanın kepenklerin kapatmasına neden olmaktadırlar.